100 % Aandacht voor uw huisdier

Trimmen kan voor honden best een spannende en soms ook vervelende ervaring zijn. De hond staat er immers niet om te springen om getrimd te worden en ook voor het baasje kan het een opgave zijn. Bijvoorbeeld als u geen vervoer kunt regelen of slecht ter been bent. Daarom wordt een bezoek aan de trimsalon wel eens uitgesteld met diverse vachtproblemen tot gevolg. 

Mijn doel is om een trimbehandeling zo aangenaam en rustig mogelijk te laten verlopen zonder teveel aanwezigheid van angst, stress en spanning bij uw hond. Uit mijn opgedane ervaring als trimmer aan huis, is mij opgevallen dat er sneller een vertrouwensband ontstaat wanneer de trimbehandeling in huiselijke omgeving plaatsvindt. Het baasje mag er lekker bij blijven en dat geeft veel vertrouwen aan uw dier. Daarbij hoeft u zelf de deur niet uit wat al een hoop tijd en stress bespaard.

De trimbehandelingen die ik bij u thuis kan uitvoeren zijn:

  • Ontwollen van de ondervacht
  • (Model) knippen
  • (Model) Effileren
  • Ontklitten / borstelen
  • (Model) scheren 
  • Plukken
  • Nagels knippen (dit is inclusief bij een trimbehandeling).
  • Oren schoonmaken (dit is inclusief bij een trimbehandeling).


Om de trimbehandelingen bij u thuis uit te voeren heb ik niet veel ruimte nodig. Ik breng een opvouwbare trimtafel, werkkruk en een koffer mee. 

Over rondslingerende haren hoeft u zich geen zorgen te maken. Tijdens het trimmen houdt ik de werkplek zoveel mogelijk haarvrij. Ook als ik klaar ben ruim ik de rest netjes op zodat u er geen omkijken naar heeft.

Het wassen van de hond is niet noodzakelijk. Ik ben zelf van mening dat regelmatig wassen (met shampoo) meer schade aanbrengt aan de natuurlijke talgregeling (vetlaag) van de vacht. Deze vetlaag op de huid beschermt tegen uitdroging, infecties en irritaties. 

Als alternatief voor het wassen werk ik met zogenaamde droogshampoo en antiklitspray. Dit zorgt ervoor dat de vacht goed doorkambaar wordt en tast de huid en vetlaag niet aan. Uw hond zal net zo lekker ruiken als wanneer hij gewassen is!

Door uw hond dagelijks zelf te borstelen wordt de kans op klitten al een stuk kleiner. In het ergste geval kan de vacht gaan vervilten waardoor het strak tegen de huid getrokken wordt. Dit is zeer pijnlijk en moet worden voorkomen. Helaas kan de hond dan niet meer worden geholpen door een trimmer en wordt doorverwezen naar de dierenarts. Deze kan de vervilte vacht onder een roesje verwijderen.  Goede vachtverzorging stimuleert de doorbloeding. Dit heeft invloed op de organen, klieren en weefsels.